Енергетична ефективність України. Кращі проектні ідеї

Шановні колеги!
 
Пропонуємо до Вашої уваги навчальний посібник «Енергетична ефективність України. Кращі проектні ідеї», який розроблено в рамках міжнародного проекту «Професіоналізація та стабілізація енергетичного менеджменту в Україні». Проект виконувався в рамках Угоди про партнерство та співпрацю між Інститутом енергозбереження та енергоменеджменту Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» та Університетом вивчення прикладного менеджменту Hochschule der Wirtschaft für Management за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.
 
У першій частині посібника викладено міжнародний досвід у сфері енергоефективності, зокрема, – європейські орієнтири у формуванні політики підвищення енергетичної ефективності та особливості формування політики енергоефективності Міжнародним енергетичним агентством, які можуть бути використані в Україні. Проаналізовано стан енергоспоживання та енерговикористання, потенціал енергозбереження, наведено характеристику сучасної державної політики у сфері енергоефективності та запропоновано перспективні напрямки формування політики енергоефективності в Україні.
 
У другій частині посібника представлено стислу інформацію щодо проектних ідей переможців конкурсного відбору. Проекти дуже різні за змістом, етапами реалізації, масштабами вирішуваних проблем. Разом з тим, їх поєднує спільна мета – досягнення енергетичної незалежності України, починаючи з рівня невеликого населеного пункту, – до міст обласного значення та окремих регіонів.